måndag 14 september 2009

EB's "Vilsta Basket Cup"

Helgen som passerat var en basketfylld sådan. Träningsturnering mot Karlstad, Tälge & Täby stod på menyn.

På fredagskvällen inleddes turneringen med match emot Karlstad för EB's del och det var en match som det kändes lite extra kul att få spela då stommen i deras lag består i de f.d EB-spelarna Caroline Wiewiorski, Linda Jonsson & Annica Nybom, dessutom ingår eskilstunabekanta Amelie Nilsson i deras trupp.

Matchen blev en svängig historia där EB först tog kommandot och en stabil ledning under första perioden för att sedan tappa spelet fullständigt under period 2 & 3 och initiativet svängde över till Karlstads fördel som i slutet av tredje ledde med nästan 30 poäng. Därefter visade EB både lagmoral och en jättefin kämparvilja och tuggar sig allt närmre i protokollet. När slutsignalen gick lyste 64-76 på tavlan och en hedersam förlust kunde läggas till handlingarna. Dessutom hade man ju visat att man under sina bästa stunder mycket väl kan matcha upp division 1 lagen.

Lördagsmorgonen bjöd på en annan intressant batalj där Tälge stod för motståndet. Ett Tälge som f.ö coachades av förre EB-coachen Rolle Busk och assisterades av en annan bekanting, Helena Pihl. Även om EB ledde i stort sett hela matchen så var Tälge inte på något sätt ofarliga men fick till sist se sig besegrade av EB med 69-63.

En väldigt tidig söndagsmatch skulle även spelas, och Täby stod på andra planhalvan. Hemmafavoriterna verkade inte riktigt på tå från början utan Täby tilläts ta ledningen med 7-0 innan EB började vakna till och kämpar på som det fina lag man är och biter ihop tillsammans. Perioden slutar 13-12 i Täbyfavör. I andra perioden är det ett heltänt EB som kliver ut på banan och gör 13-0 på Täby i inledningen även om Täby kommer lite närmre bl a efter en trea "on the buzzer" och fastställer halvtidsresultatet till 32-25 för hemmalaget. Även tredje perioden bjuder på bra EB-spel och en härlig glöd från hela laget. Täby dock de som gör poäng i inledningen och är som närmast en poäng bakom efter en tvåpoängare återigen "på buzzern". Därefter sätter EB in en underbar forcering och behåller lugnet då man pressas hårt av Täby. EB stoppar Täby effektivt och när slutsignalen går har man besegrat Täby med 60-46 efter en gedigen laginsats där nio av elva spelare kom med i poängprotokollet.

Sammanfattningsvis innebär detta att vi slutar på en andraplats i vår egen turnering mot enbart division 1 motstånd. Hela laget visar att man kan prestera, och dessutom gör man det tillsammans. Det är väldigt kul att se hur både de rutinerade spelarna och de unga, lite mindre rutinerade spelarna kliver fram, vågar och gör saker, dels som ett fantastiskt härligt lag, men även på det individuella planet.

Jag är väldigt stolt över tjejerna, nu bygger vi vidare på detta..

Inga kommentarer: