söndag 6 april 2008

Stabilt spel...

..ger stabila vinster..

Damlaget, jag, Rolle, Pedda & busschauffören Sven-Erik lämnade Eskilstuna redan under fredagseftermiddagen för färd ner till Lund via Helsingborg där vi skulle övernatta.

På lördagsmorgonen for vi vidare mot Lund för att spela returmötet mot Eos. Vi vann på hemmaplan med tre poäng. Det skulle inte komma att bli en liknande historia på lördagen.

Efter en trevande start tar vi tag i matchen. Vi leder efter fem minuter med 11-2 och har redan där skaffat oss ett stabilt grepp om matchen. Perioden slutar 14-23 i EB-favör. Vi tar tio stycken offensiva returer och de mäktar endast med fem stycken returer totalt.

I andra perioden kommer Eos något närmare och med två minuter kvar av perioden är ställningen 29-32, Avståndet ner till Eos blir dock aldrig tätare än så. Vi avslutar nämligen perioden med 9-0. Ställningen i halvlek var 29-41.

Den tredje perioden trycker vi på och Emma sänker bland annat tre stycken 3-poängare. 49-66, ledning med sjutton poäng inför fjärde perioden.

Efter sex minuter i den fjärde är ställningen 56-73. Efter det gör de 12-2, vilket inte gör så mycket trots allt. Segersiffrorna skrivs till slut till 68-85. En härlig insats av alla tjejer men kanske ett extra plus för Kelsey Blair och Emma Gunnarsson som gör nitton poäng. Mirenda gör som vanligt en strålande insats med 15 p, 8 assists och 13 returer.

Hemresan var alltså väääldigt lång (60 mil, typ. I buss. Enkel resa. Någon frivillig?). Vi startade resan vid 16-tiden på lördagseftermiddagen och nu när jag skriver dessa rader har klockan passerat 00.30. Kanske är dags att krypa till kojs snart. Det är ju teaterrepetitioner i morgon. 10.00.

På onsdag bär det av upp till Sundsvall(som säkrat sitt kontrakt iochmed sin vinst idag) för match mot damerna där uppe. Vinst och vi har säkrat nytt kontrakt i Damligan kommande säsong. Sedan skall vi ju "fösa" ut Kelsey & Mirenda ur landet, eftersom artistskatts-perioden går ut vid midnatt mellan onsdag & torsdag. ..annars blir det dyrare. Där återstår en del planering. En annan sak som sker på onsdag... Vissa skall på anställningsintervju.. Kan ju bli spännande.. Hoppas man. Var så säkra på att rapporter i ovan nämnda ämnen kommer i denna blogg...

..just ja... Vad var det jag sa? Hv71 är i SM-final. Kolla dessutom in vilka jag tippade som motståndare..här. Visst, jag sätter långt ifrån alla rätt.. Men jag har i.a.f liiite känsla för det där med hockey. =)